Een Spaanse aardappeltortilla is een echte klassieker uit de Spaanse binnenlanden. Je maakt hem heel gemakkelijk met slechts een handjevol ingrediënten. Geef een smaakvolle twist aan de klassieke aardappeltortilla door er Spaanse Ibérico ham aan toe te voegen.
Je hebt vast wel eens gehoord van Ibérico ham, maar wat is het eigenlijk? Ibérico ham is een dieprode Spaanse rauwe ham, gemaakt van Iberische varkens. Deze Spaanse varkens staan bekend als zwartvoeters (pata negra). De ham van deze varkens wordt gezien als een van de beste ham soorten ter wereld en wordt vaak geserveerd als tapa met wat olijfolie en brood, maar is ook erg lekker om te verwerken in een kroketje of in een aardappeltortilla.
Naast Ibérico ham is de serranoham een andere bekende soort uit Spanje. Hoewel deze ham op precies dezelfde wijze wordt geproduceerd als de Ibérico ham, worden er voor serranoham andere varkensrassen gebruikt en eten deze varkens niet per se eikels. Lekkere recepten met serranoham zijn bijvoorbeeld deze Spaanse adobo met kabeljauw en serranoham. Voor bij de borrel is een pintxo met serranoham en walnootpesto en aanrader. Serveer hierbij een (alcoholvrije) sangria en de borrel kan beginnen!
Ben je een liefhebber van de Spaanse keuken? Dan hebben we nog genoeg lekkere recepten die je kan ontdekken! Een klassieker uit Valencia is natuurlijk een paella, een makkelijk eenpansgerecht vol van smaak. Patatas bravas zijn ook onwijs lekker én gemakkelijk om te maken en zijn lekker als borrelhapje, bijgerecht of als hoofdgerecht zoals in deze ovenschotel patatas bravas met chorizo. Qua desserts zijn deze crema Catalana of de Spaanse flan recepten die je wilt proberen. Waar de crema Catalana een fris smaakje krijgt door de citroen, is de Spaanse flan lekker zoet. Genoeg Spaanse recepten om te ontdekken! Ontdek meer recepten voor het avondeten en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment