Breng alle ingrediënten voor de tijmsiroop aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de siroop en laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 160˚C. Doe 9 eieren, het vanille extract en 250 gr suiker in een mengkom en klop 10-12 minuten met een mixer. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel. Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.
3
Vet een springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20- 25 minuten in de oven. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag.
4
Mix 90 gram aardbeienjam met de roomboter op kamertemperatuur en roomkaas tot een gladde massa.
5
Doe de eiwitten en suiker in een kom en klop au-bain-marie tot 70˚C. Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid. Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.
6
Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop. Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling. Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.
7
Garneer de cake met de overgebleven aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.