Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Hak de koriander fijn. Doe in een kom en voeg het gehakt, komijnpoeder, uienpoeder, cayennepoeder, wat peper en zout en de olijfolie aan toe. Meng alles goed door elkaar en zet voor 30 min. in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en haal het rooster uit de oven. Neem ¼ van het gehaktmengsel en vorm een bol. Druk plat met je handen om het als een rechthoek te vormen. Leg de adana kebab op het rooster. Druk heel licht in het rooster om mooie strepen te krijgen. Herhaal voor de overige kebabs. Schuif de kebabs voor 15 min. in het midden van de oven.
3
Verwarm de Turkse broden volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de ijsbergsla, knoflooksaus en adana kebabs.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.