Adana Kebab
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Adana kebab

Heb jij al eens adana kebab geprobeerd? Adana kebab is een traditionele Turkse kebab gemaakt van gemalen lamsvlees, gemengd met heerlijke specerijen, en vervolgens aan een grote metalen spies gegrild boven houtskool. Het wordt meestal geserveerd met brood, gegrilde groenten en rijst of bulgur. In dit recept serveren we het op Turks brood en maken we het compleet met frisse ijsbergsla, pittige knoflooksaus en een vleugje peper en zout.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept adana kebab

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Hak de koriander fijn. Doe in een kom en voeg het gehakt, komijnpoeder, uienpoeder, cayennepoeder, wat peper en zout en de olijfolie aan toe. Meng alles goed door elkaar en zet voor 30 min. in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en haal het rooster uit de oven. Neem ¼ van het gehaktmengsel en vorm een bol. Druk plat met je handen om het als een rechthoek te vormen. Leg de adana kebab op het rooster. Druk heel licht in het rooster om mooie strepen te krijgen. Herhaal voor de overige kebabs. Schuif de kebabs voor 15 min. in het midden van de oven.
3
Verwarm de Turkse broden volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de ijsbergsla, knoflooksaus en adana kebabs.

Meer lekkere recepten met knapperig Turks brood

Wist je dat je met Turks brood heerlijke gerechten kan maken? Of je het nu maakt voor de lunch of serveert bij een lichte courgettesoep om mee te dippen of juist bij de borrel serveert, met Turks brood kan je veel meer dan je denkt! Zo gebruiken we Turks brood in dit recept als het broodje om te vullen met ijsbergsla, knoflooksaus en zelfgemaakte adana kebab. Ook in een klassiek broodje kebab is Turks brood een heerlijk brood om te gebruiken als basis. Of wat dacht je van Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en romige harissamayo? Dit smaakvolle lunchgerecht is een ware traktatie voor je lunchbreak! Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is onwijs lekker.

Ook voor het diner kan je prima Turks brood gebruiken als basis. Maak bijvoorbeeld Turks brood met kipshoarma. Het brood is lekker knapperig aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Combineer dat met de smaakvolle kipshoarma en broccoli voor lekker veel groenten en je hebt een heerlijke avondmaaltijd. Liever eens wat anders proberen? Maak dan gevuld Turks brood! Turks brood is makkelijk om uit te hollen en te vullen met diverse ingrediënten. We vullen het brood met ingrediënten als paprika, halloumi en maïs en strooien er wat kaas overheen. Serveer met blaadjes munt en veldsla voor een frisse touch en het genieten kan beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via