Heb jij al eens adana kebab geprobeerd? Adana kebab is een traditionele Turkse kebab gemaakt van gemalen lamsvlees, gemengd met heerlijke specerijen, en vervolgens aan een grote metalen spies gegrild boven houtskool. Het wordt meestal geserveerd met brood, gegrilde groenten en rijst of bulgur. In dit recept serveren we het op Turks brood en maken we het compleet met frisse ijsbergsla, pittige knoflooksaus en een vleugje peper en zout.
Wist je dat je met Turks brood heerlijke gerechten kan maken? Of je het nu maakt voor de lunch of serveert bij een lichte courgettesoep om mee te dippen of juist bij de borrel serveert, met Turks brood kan je veel meer dan je denkt! Zo gebruiken we Turks brood in dit recept als het broodje om te vullen met ijsbergsla, knoflooksaus en zelfgemaakte adana kebab. Ook in een klassiek broodje kebab is Turks brood een heerlijk brood om te gebruiken als basis. Of wat dacht je van Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en romige harissamayo? Dit smaakvolle lunchgerecht is een ware traktatie voor je lunchbreak! Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is onwijs lekker.
Ook voor het diner kan je prima Turks brood gebruiken als basis. Maak bijvoorbeeld Turks brood met kipshoarma. Het brood is lekker knapperig aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Combineer dat met de smaakvolle kipshoarma en broccoli voor lekker veel groenten en je hebt een heerlijke avondmaaltijd. Liever eens wat anders proberen? Maak dan gevuld Turks brood! Turks brood is makkelijk om uit te hollen en te vullen met diverse ingrediënten. We vullen het brood met ingrediënten als paprika, halloumi en maïs en strooien er wat kaas overheen. Serveer met blaadjes munt en veldsla voor een frisse touch en het genieten kan beginnen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment