Print opties

Sluiten

Ajam smoor

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de sjalotten en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Maal de sjalotten, knoflook, tomaat, nootmuskaat, laospoeder, sambal en basterdsuiker in een hakmolen of met een staafmixer tot een gladde pasta.
2
Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de kruidenpasta 2 min. aan. Voeg de kippenbouillon toe. Pers het sap uit de limoen en voeg toe.
3
Voeg de ketjap, gembersiroop, salamblad en drumsticks toe. Kneus de sereh door het te pletten onder een groot mes of met een steelpan. Voeg de gekneusde sereh toe aan het geheel en breng langzaam aan de kook.
4
Laat de kip in ongeveer 45 min. gaar worden. Stoof het de eerste 30 min. met deksel op de pan, verwijder de laatste 15 min. de deksel om de saus wat te laten indikken. Roer regelmatig door.
5
Verwijder voor serveren de sereh en salamblad.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.