Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe de ongezouten roomboter en kristalsuiker samen in een kom en klop in 1 min. luchtig met de handmixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix opnieuw. Voeg ½ van de melk toe en mix tot alles goed is opgenomen.
2
Zeef in een andere kom de patentbloem, de kaneel, het zout en het bakpoeder. Voeg toe aan de natte ingrediënten en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg de overige melk toe en spatel opnieuw door elkaar tot een beslag.
Bereidingswijze amandelpasta
1
Mix de amandelboter met de donkerbruine basterdsuiker, zachte ongezouten roomboter, fijngehakte amandelen en kaneel tot een amandelpasta.
Bereidingswijze amandelcroissant brood
1
Verdeel ⅓ van het beslag over de springvorm en verdeel ⅓ van de amandelpasta eroverheen. Herhaal tot het beslag en de amandelpasta op zijn. Mix het amandelschaafsel met de fijngehakte amandelen en tarwebloem en verdeel over de bovenkant van het amandelcroissant brood. Schuif het brood voor 45-50 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 1 uur afkoelen op een rooster.
2
Verdeel de poedersuiker over het brood en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.