Waarom kiezen als je het ook kan combineren? In dit recept maken we de amandelcroissant (met zelfgemaakte amandelpasta) in de vorm van een brood. Heerlijk om te serveren voor bij een uitgebreide brunch in het weekend!
Je hebt ze vast wel eens gegeten: amandelen. De amandel is het zaad van de amandelboom en is een eetbare pit. Je leest het goed, het is eigenlijk helemaal geen noot, maar een pit! Er zijn twee soorten amandelen: de zoete variant en de bittere variant. De zoete variant is mild-aromatisch van smaak en wordt vooral gebruikt in amandelspijs, marsepein en noga. De bittere amandel is niet geschikt om te consumeren. Deze amandel wordt juist gebruikt voor de productie van amandelolie!
Met amandelen kan je dus die heerlijke amandelpasta maken. Deze pasta is koolhydraatarm en kan je bijvoorbeeld gebruiken als spread voor op je crackers of door een quinoa breakfast bowl heen. Ook lekker om je amandelpasta voor te gebruiken: mini koek-taartjes. Als basis gebruiken we ontbijtkoek wat we afmaken met zoete óf hartige ingrediënten. Zo hebben we 8 varianten voor je klaarstaan, zoals een variant van oude kaas en vijgenconfiture, een variant met roomkaas, gemberjam en cress en een variant van stroopwafel pasta en karamel zeezout chocoladekruidnoten. Je kan ook kiezen voor de combinatie van amandelpasta, geroosterde kokos vlokken en banaan. Je kan je eigen amandelpasta maken met amandelen, maar wij gebruiken in dit recept een snelle variant en gebruiken amandelboter. Net zo lekker, maar dan sneller en makkelijker!
Heb je amandelpasta gemaakt of al in huis? Maak dan ook eens deze heerlijke karameltaart zonder toegevoegde suikers. In dit recept voegen we geen geraffineerde suikers toe en komt de zoetheid van de dadels en amandelpasta. Een verrassende taart met een karamel gemaakt van de dadel en amandelpasta, afgetopt met ongezouten notenmix. Heerlijk als traktatie voor bij de koffie of thee!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment