Print opties

Sluiten

Andijvie quiche met oude kaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in met ⅔ van de olijfolie en beleg met de plakken bladerdeeg, zodat de bodem en randen bedekt zijn. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
2
Pel en sipper de ui en hak de peterselie fijn. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak 3 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak mee totdat deze geslonken is. Breng het geheel op smaak met ⅔ van de Provençaalse kruiden, het knoflookpoeder en peper en zout.
3
Klop de eieren los met de kookroom, ⅕ van de kaas, de overige Provençaalse kruiden en peper en zout.
4
Schep het andijviemengsel in de springvorm en verdeel evenredig. Giet het eiermengsel eroverheen en druk alles goed aan. Bestrooi de bovenkant met de overige kaas en top af met peper en zout. Schuif de quiche voor 50 min. in de oven. Garneer met de peterselie bij het serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.