Print opties

Sluiten

Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Halveer de zoete en kruimige aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in de oven in 40 min. gaar. Laat ze iets afkoelen.
2
Haal de aardappelen uit de folie en verwijder de schil, breng ze over in een kom en stamp de aardappelen. Verhit de melk, het bouillonblokje en de helft van de boter in een pannetje totdat de bouillon is opgelost. Meng de melk met de gestampte aardappelen en stamp de andijvie hier doorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de overige roomboter. Bereid de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de stamppot over in een schaal. Leg de rookworst hier bovenop en serveer de jus apart.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.