Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Neem een ruime kom en voeg de appels, bramen, kaneel en 10 gr bloem toe. Mix dit kort zodat het fruit een dun laagje bloem heeft en het vrijgekomen fruitvocht later een beetje indikt.
2
Snijd de koude ongezouten roomboter in kleine blokjes en voeg samen met de overige bloem, speculaas- en koekkruiden en kristalsuiker toe in een kleine kom. Wrijf met de toppen van je vingers tot een grof geheel. Kneed niet te lang, het moet geen deeg worden. Voeg 20 gr amandelschaafsel toe.
3
Verdeel het fruit over de bodem van de koekenpan en strooi de crumble eroverheen. Garneer met het overige amandelschaafsel. Zet de pan in de oven en bak in 20 min. goudbruin en gaar.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.