Meng de melk met de suiker en gist en zet 10 min. opzij. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom. Voeg het ei en het gistmengsel toe en mix met een handmixer door elkaar tot een glad beslag. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg samen met de kaneel en rozijnen toe aan het beslag en mix met een spatel voorzichtig door elkaar.
3
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Maak met 2 eetlepels of een ijsboltang bolletjes beslag en bak ze in 5 min. goudbruin in de olie. Keer de oliebollen halverwege.
4
Verdeel de oliebollen over een plateau en bouw op tot een toren. Garneer met de karamelsaus en poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.