Print opties

Sluiten

Appel-spruitjessalade met krieltjes en kipschnitzel

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Breng in een pan water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook in 6-7 minuten gaar. Giet af en zet apart.
2
Was de spruitjes en snijd ze in plakjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels vervolgens in reepjes. Giet de helft van het citroensap over de appelreepjes. De rest van het citroensap heb je niet meer nodig.
3
Pluk de blaadjes van de tijm. Verhit in een wok de koolzaadolie met de gembersiroop. Wok de spruitjes en de tijm 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer de appelreepjes, citroenrasp en rozijnen erdoorheen.
4
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 3 minuten aan iedere kant goudbruin. Snijd de kipschnitzels in reepjes en serveer met de appel-spruitjessalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.