Print opties

Sluiten

Appelburger met spek en BBQ-saus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180˚C.
2
Snijd de appels in drie stukken. Voor de burger gebruik je de bovenkant en de onderkant van de appel, het middenstuk gebruik je bijvoorbeeld als snack uit het vuistje.
3
Doe de olijfolie in een mengkom met peper en zout en schep hier de stukken appel in om. Leg de appels met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven op 180˚C. Laat de appels iets afkoelen.
4
Bak de hamburgertjes in een koekenpan in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar. Verwarm op het laatst het uitgebakken spek nog even mee met de burgers in de pan.
5
Beleg de onderkant van de appel met een beetje rucola, leg de hamburger en het spek erbovenop. Schenk een beetje BBQ-saus op de hamburger en leg de bovenkant van de appel erop.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.