Appelburger Met Spek En Bbq Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Appelburger met spek en BBQ-saus

Hamburgers, wie houdt er niet van. Maar een appelburger? Wij bedachten een burger met spek, mini-hamburgers, BBQ-saus én… appel als broodje! Gemakkelijk klaargemaakt in de Airfryer of oven en zeker een aanrader voor de echte appelliefhebber.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept appelburger met spek en bbq-saus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C.
2
Snijd de appels in drie stukken. Voor de burger gebruik je de bovenkant en de onderkant van de appel, het middenstuk gebruik je bijvoorbeeld als snack uit het vuistje.
3
Doe de olijfolie in een mengkom met peper en zout en schep hier de stukken appel in om. Leg de appels met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven op 180˚C. Laat de appels iets afkoelen.
4
Bak de hamburgertjes in een koekenpan in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar. Verwarm op het laatst het uitgebakken spek nog even mee met de burgers in de pan.
5
Beleg de onderkant van de appel met een beetje rucola, leg de hamburger en het spek erbovenop. Schenk een beetje BBQ-saus op de hamburger en leg de bovenkant van de appel erop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via