Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp het geel van de schil van de citroen. Mix de boter, suiker, vanille aroma en citroenrasp in een kom in 10 min. romig en luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en mix nog 1 min.
2
Schil en rasp de gember. Voeg de gemberrasp, het bakmeel en de yoghurt toe aan het be-slag en roer het geheel goed door.
3
Bekleed een bakvorm (20 bij 20 cm) met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
4
Schil de appels en snijd in vieren. Snijd de appel per kwart in plakken en leg elke kwart appel als een waaier op het beslag. Leg de plakken in verschillende richtingen op het beslag zodat er een ‘ruit’ patroon ontstaat. Garneer met extra suiker.
5
Bak de cake 50 min. in de oven. Laat de cake even afkoelen voor het serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.