Print opties

Sluiten

Appeltaart met notenvulling

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter en 200 gr suiker met de handmixer tot een deeg. Kneed dit tot een bal, pak in met plasticfolie en leg 20 min. in de koelkast.
2
Halveer ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel de olijfolie over de taartvorm.
3
Mix de notenmelange, kaneel, honing en rozijnen in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
4
Bestuif het aanrecht met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik met een deegroller. Leg het deeg in de taartvorm.
5
Verdeel het noten-rozijnenmengsel over de bodem met een lepel en leg de appels dakpansgewijs op zodat er een vorm van een bloem ontstaat. Verdeel de overige suiker over de appels en plaats de appeltaart 30 min. in de oven.
6
Laat de appeltaart 10 min. afkoelen voordat het wordt aangesneden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.