In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appeltaart met notenvulling

Dol op appeltaart? Dan moet je deze appeltaart met een twist zéker proberen! De bodem die gemaakt wordt van deeg beleg je met een noten-rozijnenmengsel en daarbovenop leg je de appels dakpansgewijs zodat de vorm van een bloem ontstaat. Mooi om te zien én ontzettend lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept appeltaart met notenvulling

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter en 200 gr suiker met de handmixer tot een deeg. Kneed dit tot een bal, pak in met plasticfolie en leg 20 min. in de koelkast.
2
Halveer ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel de olijfolie over de taartvorm.
3
Mix de notenmelange, kaneel, honing en rozijnen in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
4
Bestuif het aanrecht met een beetje extra bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik met een deegroller. Leg het deeg in de taartvorm.
5
Verdeel het noten-rozijnenmengsel over de bodem met een lepel en leg de appels dakpansgewijs op zodat er een vorm van een bloem ontstaat. Verdeel de overige suiker over de appels en plaats de appeltaart 30 min. in de oven.
6
Laat de appeltaart 10 min. afkoelen voordat het wordt aangesneden.

Tip: serveer de appeltaart met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

De lekkerste appeltaarten om thuis te maken

We kunnen wel zeggen dat wij Nederlanders gek zijn op appeltaarten! Je kan natuurlijk kiezen voor een mix uit de supermarkt, waar je vaak zelf nog appels, roomboter en suiker aan toe moet voegen. Maar wist je dat het ook relatief gemakkelijk is om alles zelf te maken? En geloof ons maar als we zeggen dat dit eigenlijk veel lekkerder is. De appeltaart met notenvulling uit dit recept is hier een perfect voorbeeld van, maar we zetten nog een aantal aanraders voor je op een rijtje!

Deze appeltaart met amandelspijs en noten is een echte klassieker om te zien door het patroon van deeg op de bovenkant. Door de amandelspijs en noten geef je de klassieke appeltaart een overheerlijke twist. Een echt herfst- of winterrecept dat het erg goed doet na een flinke boswandeling! Wil je het feest helemaal compleet maken? Serveer er warme chocolademelk bij om lekker mee op te warmen.

Wist jij dat je veel baksels met een aantal kleine aanpassingen veganistisch kan maken? Deze vegan appeltaart is hier een mooi voorbeeld van. Voor dit recept maken we gebruik van plantaardige margarine en sojamelk en het fijne is dat je er verder helemaal geen gekke ingrediënten voor nodig hebt.

Appeltaart met een twist? Ga voor deze appeltaartmuffins! Voor deze heerlijke lekkernijen verwerken we appels, rozijnen en kaneel in muffins. Zo heb je het beste van twee werelden in één. Dat wil je toch proberen?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?