Dol op appeltaart? Dan moet je deze appeltaart met een twist zéker proberen! De bodem die gemaakt wordt van deeg beleg je met een noten-rozijnenmengsel en daarbovenop leg je de appels dakpansgewijs zodat de vorm van een bloem ontstaat. Mooi om te zien én ontzettend lekker!
Tip: serveer de appeltaart met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
We kunnen wel zeggen dat wij Nederlanders gek zijn op appeltaarten! Je kan natuurlijk kiezen voor een mix uit de supermarkt, waar je vaak zelf nog appels, roomboter en suiker aan toe moet voegen. Maar wist je dat het ook relatief gemakkelijk is om alles zelf te maken? En geloof ons maar als we zeggen dat dit eigenlijk veel lekkerder is. De appeltaart met notenvulling uit dit recept is hier een perfect voorbeeld van, maar we zetten nog een aantal aanraders voor je op een rijtje!
Deze appeltaart met amandelspijs en noten is een echte klassieker om te zien door het patroon van deeg op de bovenkant. Door de amandelspijs en noten geef je de klassieke appeltaart een overheerlijke twist. Een echt herfst- of winterrecept dat het erg goed doet na een flinke boswandeling! Wil je het feest helemaal compleet maken? Serveer er warme chocolademelk bij om lekker mee op te warmen.
Wist jij dat je veel baksels met een aantal kleine aanpassingen veganistisch kan maken? Deze vegan appeltaart is hier een mooi voorbeeld van. Voor dit recept maken we gebruik van plantaardige margarine en sojamelk en het fijne is dat je er verder helemaal geen gekke ingrediënten voor nodig hebt.
Appeltaart met een twist? Ga voor deze appeltaartmuffins! Voor deze heerlijke lekkernijen verwerken we appels, rozijnen en kaneel in muffins. Zo heb je het beste van twee werelden in één. Dat wil je toch proberen?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment