Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de muffinvorm met muffinvormpjes.
2
Wel de rozijnen in een kommetje lauwwarm water. Klop de eieren samen met de melk, zonnebloemolie en het vanille extract los.
3
Mix de bloem met de basterdsuiker, ⅓ van de kaneel, het bakpoeder, de baking soda en een snufje zout.
4
Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Haal de rozijnen uit het water en dep droog met keukenpapier. Mix de appelblokjes met de rozijnen en ½ van de overige kaneel.
5
Vul de muffinvormpjes voor ⅓ met het beslag. Schep met een eetlepel het appelmengsel in de vormpjes en vul de vormpjes tot de rand met het overige beslag. Schuif ze voor 15 min. in de oven. Laat de muffins vervolgens even afkoelen.
6
Klop ondertussen de slagroom samen met de kristalsuiker stijf en spuit toeven op de muffins. Bestrooi de toeven met de overige kaneel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.