Print opties

Sluiten

Argentijnse garnalen van de BBQ

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Steek de barbecue aan. Was de aardappel en prik enkele gaatjes in de schil met behulp van een vork. Verdeel de helft van de olijfolie over de schil van de aardappelen en verpak elke aardappel afzonderlijk losjes in aluminiumfolie. Pof de aardappelen 45 min. op de barbecue.
2
Snijd ondertussen de helft van de limoen in partjes, pers het sap uit de rest van de limoen. Pluk de peterselie en hak grof. Pel de knoflook en hak fijn. Pel de rode ui en snijd in grove stukken.
3
Meng 1/3 van de peterselie, de helft van de knoflook en de rest van de olijfolie met de garnalen. Laat ongeveer 30 min. marineren. Meng 1/3 van de peterselie en de rest van de knoflook door de roomboter, zet apart.
4
Schil ondertussen de ananas, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer vervolgens over lengte. Gril de ananas in 5 min. rondom aan op de barbecue en snijd in partjes. Snijd de tomaten in partjes. Pluk de takjes munt. Meng de ananas en tomaten met het limoensap, honing, munt en de rest van de peterselie tot een frisse salade.
5
Rijg de garnalen, rode ui en partjes limoen aan de satéprikkers. Gril de garnalenspiesen 3 tot 4 min. aan elke kant. Snijd de aardappelen open en verdeel de knoflookboter over de aardappelen.
6
Serveer de garnalenspiesen met de gepofte aardappel en ananas-tomatensalsa.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.