Schil de asperges zorgvuldig. Breng de asperges in water aan de kook met de honing, citroen, foelie en een beetje zout. Laat 1 min. doorkoken, haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het vocht.
2
Maal in een vijzel de dragon tot poeder en meng deze door de ketchup. Kook de eieren 10 min. en laat deze goed schrikken. Pel de eieren, halveer ze en haal het eigeel er voorzichtig uit.
3
Duw de eidooiers door een fijne zeef. Meng het eigeel met de Japanse mayonaise en de sushiazijn tot een dikke dressing.
4
Verhit olie in een pan tot 150°C. Frituur de geplukte peterselie voorzichtig in de olie tot dit stopt met bruisen. Breng de peterselie op smaak met wat zout.
5
Snijd het eiwit fijn tot kleine snippers. Leg een lauwwarme asperge in een snackbakje.
Dresseer hierover de eidooierdressing en vervolgens het ketchupmengsel. Verdeel de gesnipperde stukjes eiwit over de asperges en garneer met krokante peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.