Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet een grote pan met water op en kook de asperges in ongeveer 6 min. gaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.
2
Bekleed een quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verkreukel een groot stuk bakpapier en leg op het deeg. Strooi de ongekookte rijst of gedroogde bonen op het bakpapier en bak ongeveer 10 min. Dit zorgt er voor dat de bodem krokant blijft. Verwijder na het bakken de ongekookte rijst of gedroogde bonen en het bakpapier.
3
Klop in een kom de eieren los en roer de crème fraîche erdoor. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht en laat de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel. Snijd de asperges in stukjes en schep deze ook door het mengsel. Breng op smaak met nootmuskaat.
4
Schep het mengsel op het bladerdeeg en strooi de kaas erover. Bak de quiche in 35-40 min. gaar en krokant in de oven.
Tip: serveer met een salade met tomaat.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.