Print opties

Sluiten

AVG met karbonade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en pers uit. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Meng de krieltjes met 2/3 van de olijfolie, knoflook en rozemarijn en bestrooi met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 30 min. in de oven.
2
Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de harde onderkant van de witte en de groene asperges. Verwarm een grote koekenpan met 2/3 van de roomboter en bak de witte asperges 5 min. Voeg de groene asperges toe en bak 3 min. mee.
3
Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de peterselie fijn. Breng de asperges op smaak met peper en zout en blus af met het citroensap. Voeg de slagroom en de peterselie toe. Laat kort indikken, dit duurt ongeveer 2-3 min.
4
Verwarm een andere koekenpan met de overige olijfolie. Verdeel wat zout over de karbonades en bak één kant mooi bruin op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 2 min. Draai de karbonades om, voeg de overgebleven roomboter en wat zwarte peper toe en laat de karbonades 5 min. per kant bakken op laag- tot middelhoog vuur. Let goed op dat het vlees niet te donker wordt.
5
Haal het vlees uit de pan. Voeg de mosterd en bouillon toe aan de pan en kook kort in zodat het aanbaksel loskomt. Zo ontstaat een heerlijke jus.
6
Verdeel de karbonades met de jus, krieltjes en asperges over de borden en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.