Print opties

Sluiten

Avocado-limoen kwarktaart

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Haal de kwark 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water.
2
Smelt de roomboter in de magnetron en meng met het havermeel, de cacaopoeder en ¾ van de agavesiroop. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
3
Schil en ontpit de avocado’s en maal in een blender of keukenmachine tot een puree. Rasp het groene gedeelte van de schil van een limoen en pers uit. Voeg het sap en de rasp van de limoen bij de gepureerde avocado’s. Voeg hier de kwark en de overige agavesiroop aan toe. Meng goed door elkaar.
4
Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Verwarm de gelatineblaadjes kort in een steelpan samen met 1 el water. Zorg ervoor dat de gelatine niet gaat koken. Roer goed totdat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn. Giet het gelatinemengsel bij de kwark en avocado in de blender of keukenmachine en meng nogmaals.
5
Giet het kwarkmengsel over de haverbodem en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast. Snijd de andere limoen in schijfjes. Maak af met kokosrasp, grof gehakte noten en schijfjes limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.