Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in fijne blokjes. Schil de gember en snijd in fijne blokjes.
2
Schil en halveer ondertussen de aardappelen. Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de paksoi en Chinese kool in reepjes, was goed onder de kraan en kook het witte gedeelte van de paksoi samen met de Chinese kool de laatste 1 min. met de aardappelen mee.
3
Verhit ondertussen de ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 10 min. aan. Voeg de ketjap manis toe en bak 5 min. mee. Zet het vuur uit na 15 min.
4
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de rookworst met de crispy chili olie krokant.
5
Giet de aardappelen, paksoi en Chinese kool af. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Voeg de ketjap uien chutney en groene gedeelte van de paksoi toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de pittig gebakken rookworst.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.