Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de spekreepjes 2 minuten. Voeg de hamlappen toe en bak nog twee minuten mee. Doe de rode ui, knoflook en gember bij het vlees in de pan en bak het geheel nog 3 minuten.
2
Schenk de ketjap, sambal badjak en het citroensap in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de saus ingedikt en stroperig is. Maak intussen de zoetzure komkommer klaar.
3
Breng azijn, suiker en zout in een pannetje aan de kook en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat iets afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
4
Halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne ringetjes.
5
Meng komkommer, rode ui en rode peper en giet het afgekoelde azijnmengsel eroverheen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.