Snijd de schouderkarbonade in stukken van ongeveer 3 cm. Verwijder het bot. Pel en snipper de ui. Pers het sap uit de citroen.
2
Breng in een grote braadpan het citroensap, water, ketjap, nootmuskaat en foelie aan de kook. Voeg de ui en schouderkarbonade toe en stoof in ongeveer 40 min. gaar op laag vuur. Het vocht moet bijna geheel ingekookt zijn.
3
Breng een grote pan water aan de kook voor de sperziebonen. Dop de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen koud. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Snijd de bosui in schuine ringen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sperziebonen 3 min. aan. Voeg de bosui toe en laat 1 min. mee bakken. Voeg de sambal toe en roer door.
5
Serveer de babi smoor met witte rijst en boontjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.