Spray het bakblik in met bakspray en leg er een bakpapier in. Smelt de melkchocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
2
Doe de bloem, instantgist, kristalsuiker en zout in de mengkom van de keukenmachine met deeghaken en mix kort.
3
Klop de eieren los in een kommetje en maak de melk warm. Voeg de eieren toe aan de mengkom en mix het geheel tot de eieren zijn opgenomen. Voeg de melk toe en mix tot een soepel deeg.
4
Snijd ondertussen de boter in dobbelsteentjes en voeg beetje bij beetje toe, tot ze goed gemengd zijn in het deeg. Laat 6 min. op hoge snelheid draaien, tot je een mooi elastisch en glanzend deeg hebt.
5
Bestuif je werkblad met een laagje bloem en haal het deeg uit de kom. Kneed 1 min. door met je handen en rol met behulp van een deegrol uit tot een deeglap van ongeveer 20 x 30 cm met de langste zijde naar je toe.
6
Stort de gesmolten chocolade uit op de deeglap en strijk uit met de achterkant van een lepel. Laat een rand van 1 cm aan elke zijde van het deeg vrij van de chocolade.
7
Rol het deeg strak op langs de onderkant. Draai de lange rol een kwartslag en snijd de rol met een groot scherp mes door de lengte in tweeën. Wikkel de rollen rond elkaar als een soort vlecht en stop de vlecht voorzichtig in de broodvorm. Dek af met plastic folie en laat ongeveer 60 min. rijzen, of tot de babka in volume verdubbeld is.
8
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bak de babka 15 min. Verlaag de warmte van de oven dan naar 170°C en bak 25 min. Laat even afkoelen en haal de babka met chocolade voorzichtig uit de vorm. Snijd in plakjes en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.