Banaan-yoghurt pannenkoekjes met frambozen-blauwe bessenjam
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Voeg voor de jam de helft van de frambozen en blauwe bessen toe aan een kleine pan en prak met een vork fijn. Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat ongeveer 5 min. doorkoken en zet apart.
2
Prak de banaan in een grote kom en voeg de melk en het ei toe. Meng dit, eventueel met een staafmixer, goed tot een glad beslag. Meng als laatste de tarwebloem, 2/3 van de yoghurt en de baking soda door het beslag.
3
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klein klontje boter. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
4
Serveer de pannenkoekjes op elkaar, schep hier een lepel yoghurt en een lepel zelfgemaakte jam over. Top af met de overige frambozen en blauwe bessen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.