Print opties

Sluiten

Bao buns met rendang

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 35min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.
3
Voeg de 4/5 gesneden sjalotten toe samen met de knoflook, zodra het vlees bruin is. Bak glazig en voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en roer goed door. Voeg vervolgens 2/3 fijngesneden rode peper, ½ tl korianderzaad, citroengras, kurkuma, steranijs en zout toe.
4
Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt. Haal het citroengras uit de rendang.
5
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg zout toe. Kneus de rode kool door met de platte kant van een mes zachtjes op de kool te duwen. Hierdoor komt er meer aroma uit de kool vrij. Laat 10 min. staan.
6
Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan. Snijd de taugé fijn en snipper de halve sjalot. Voeg de kokossnippers, taugé en sjalot met de rest van de rode peper, selderijblad en citroensap bij de kool en meng goed.
7
Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul met de rendang (vergeet niet de steranijs te verwijderen) en frisse koolsalade. Tip: Bao buns zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.