Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig.
2
Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, groene olijven, olijfolie en Verstegen Italiaanse kruiden tot een tapenade in de keukenmachine.
3
Snijd de bavette in aan de zijkant, zodat je het bovenste stuk kunt openklappen en een groot plat stuk hebt. Snijd niet helemaal door. Verdeel de tapenade over het vlees, vouw het opengesneden stuk vlees weer terug en rol de bavette op tot een strakke rol. Bind vast met keukentouw. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Verhit een koekenpan met de plantaardige olie. Zorg ervoor dat de pan en de olie goed heet zijn. Schroei de buitenkant van de rollade dicht, zodat het een mooie kleur en een lichte korst krijgt.
5
Leg de rollade in een ovenschaal. Steek eventueel in het midden van de rollade een vleesthermometer en plaats in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 150°C. Haal het vlees uit de oven wanneer de thermometer 50°C aangeeft. Maak je geen gebruik van een vleesthermometer? Haal het vlees na 8 min. uit de oven.
6
Leg de rollade op een snijplank. Dek losjes toe met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor je de rollade aansnijdt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.