Italiaanse Kruiden Bavette Rollade Gevuld Met Italiaanse Tapenade 02 V2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Bavette rollade gevuld met Italiaanse tapenade

Bavette is zo’n stuk vlees dat je op veel verschillende manieren kan bereiden. Deze keer gaan we voor een gevulde bavette rollade met een Italiaanse twist. Lekker krokant vanbuiten, sappig en hartig vanbinnen dankzij de zelfgemaakte Italiaanse tapenade. Een echte blikvanger op tafel! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bavette rollade gevuld met Italiaanse tapenade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig.
2
Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, groene olijven, olijfolie en Verstegen Italiaanse kruiden tot een tapenade in de keukenmachine.
3
Snijd de bavette in aan de zijkant, zodat je het bovenste stuk kunt openklappen en een groot plat stuk hebt. Snijd niet helemaal door. Verdeel de tapenade over het vlees, vouw het opengesneden stuk vlees weer terug en rol de bavette op tot een strakke rol. Bind vast met keukentouw. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Verhit een koekenpan met de plantaardige olie. Zorg ervoor dat de pan en de olie goed heet zijn. Schroei de buitenkant van de rollade dicht, zodat het een mooie kleur en een lichte korst krijgt.
5
Leg de rollade in een ovenschaal. Steek eventueel in het midden van de rollade een vleesthermometer en plaats in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 150°C. Haal het vlees uit de oven wanneer de thermometer 50°C aangeeft. Maak je geen gebruik van een vleesthermometer? Haal het vlees na 8 min. uit de oven.
6
Leg de rollade op een snijplank. Dek losjes toe met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor je de rollade aansnijdt.

Variatietip: maak de rollade compleet met wat gebakken spruitjes met pecannoten, gedroogde cranberries en tijm. Serveer eventueel met romige aardappelpuree en jus. 

Meer lekkere recepten met malse bavette 

Dol op bavette? Dat snappen we helemaal! Dit stukje vlees kan je bereiden op diverse manieren. We hebben meer smaakvolle recepten voor je klaarstaan. Naast deze bavette rollade gevuld met een zelfgemaakte Italiaanse tapenade is deze Argentijnse bavette met zelfgemaakte salsa verde ook heerlijk. Bavette is verder ook lekker voor een verse tartaar. Ga voor deze steak tartaar met knoflooktoast of probeer eens deze verrukkelijke steak tartaar, maar dan bereid aan tafel voor een feestelijk effect!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via