Print opties

Sluiten

BBQ picanha met bessen port-jus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Steek de BBQ aan. Halveer de preien in de lengte. Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges. Ris de blaadjes van de tijm.
2
Verhit een pan met de port, runderfond, blauwe bessen, bruine basterdsuiker en de helft van de tijm op middelhoog vuur. Kook de jus 5 min. en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de vetrand van de picanha om de 1 cm om en om schuin in tot op het vlees, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verdeel de olijfolie over de picanha en leg met de vetkant op de BBQ. Gaar de picanha in 20 min. rosé.
4
Gril, wanneer de picanha nog 5 min. moet, de prei en groene asperges op de BBQ.
5
Snijd de picanha in plakken van 1 cm en verdeel samen met de asperges en prei over de borden. Verdeel de bessen port-jus over het vlees en garneer met de rest van de tijm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.