Print opties

Sluiten

Be Siap Base Kalas van Store 317

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min

Ingrediënten

4 personen
Volledig recept bekijken
1
Snijd de kippendijen in 4 stukken. Leg in een kom en marineer met 1 el Base Be Siap en zwarte peper. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koeling voor meer smaak. Zet de gemarineerde kip de dag van tevoren al in de koelkast voor nog meer smaak.
2
Verhit zonnebloemolie in een pan. Haal de kip uit de kom en voeg de resterende kipmarinade toe aan de pan. Fruit dit ongeveer 2 min. aan op laag vuur. Voeg daarna de gemarineerde kip toe.
3
Kneus de citroengras door er een aantal keer stevig op te duwen met de botte kant van een mes. Maak een knoop in de stengel om de smaken goed vrij te laten komen. Voeg de citroengras en de limoenblaadjes toe aan de pan en laat nog 2 min. sudderen. Voeg 250 ml van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
4
Kook ondertussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de curry goed doorkoken voor 5 à 10 min met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel eraf en laat nog eens 5 min. doorkoken, zodat de saus dikker wordt.
5
Giet langzaam de helft van de kokosroom bij de curry en laat inkoken. Voeg extra bouillon en/of kokosroom toe om de saus de gewenste dikte te geven. Breng de curry op smaak met zout.
6
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de curry. Serveer met de jasmijnrijst en garneer de curry met extra kokosroom en gefrituurde sjalotjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.