Print opties

Sluiten

Beef tataki salade met avocado en krokante gember

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de gember en snijd in dunne juliennereepjes. Doe ze samen met de helft van het zout in een kommetje en schep goed door elkaar. Verhit 4/5 van de plantaardige olie in een pan op medium tot hoog vuur en voeg de reepjes gember toe zodra de olie heet is. Bak de gember ongeveer 3 min., of tot het goud kleurt. Schep onmiddellijk uit de olie en laat uitlekken op een bord met een vel keukenpapier.
2
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Snijd in halve maantjes. Schil de komkommer, halveer en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
3
Bestrijk de biefstuk langs beide kanten met de overige plantaardige olie en bedek met de zwarte peper en het overige zout. Laat een pan met dikke bodem (liefst gietijzer) op hoog vuur flink heet worden. Leg de biefstuk in de pan en bak beide kanten aan, ongeveer 1 à 2 min. per kant. Haal onmiddellijk van het vuur en leg 1 min. in de vriezer zodat de garing stopt.
4
Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd met een scherp koksmes in dunne plakjes. Serveer op een serveerschaal en leg er de stukjes avocado en komkommer tussen. Pluk de blaadjes van de koriander. Lepel de ponzu op het vlees en garneer met de krokante gember, rode peper en koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.