Print opties

Sluiten

Biefstuk op de BBQ met bearnaisesaus

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Maak een marinade door de zonnebloemolie, 1/3 van de witte wijnazijn, de rode wijn en kruidenmix door elkaar te mengen. Smeer de ossenhaas in met de marinade en pak het vlees strak in met vershoudfolie. Laat de ossenhaas minimaal 1,5 uur marineren in de koelkast.
2
Haal de ossenhaas 30 min. voor gebruik uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Vlees op kamertemperatuur zal namelijk gelijkmatiger garen dan koud vlees. Steek ondertussen de barbecue aan en haal de ossenhaas uit de folie.
3
Zorg dat het midden van de grill goed heet is. Leg de biefstuk op de BBQ en grill aan beide kanten circa 2 min., zodat de buitenkant bruin kleurt. Pak de biefstuk in met aluminiumfolie en verplaats naar de zijkant van de barbecue, waar het minder heet is. Laat het vlees hier 2 à 4 min. verder garen, afhankelijk van de dikte en de gewenste garing.
4
Haal het vlees van de barbecue en laat dit 4 min. rusten in de aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat alle sappen in het vlees blijven.
5
Maak ondertussen de bearnaisesaus. Voeg de overige witte wijnazijn, eidooiers en een snufje zout toe aan een sauspan. Klop dit, op laag vuur, op met een garde, zodat je lucht in de saus klopt terwijl het ei stolt. Smelt in een ander pannetje ondertussen de boter.
6
Wanneer er een dikke saus, met ongeveer de dikte van yoghurt, ontstaat, haal je de pan van het vuur. Giet langzaam de boter erbij, terwijl je blijft kloppen. Stop net voordat het witte bezinksel uit de boter erbij komt. Hak de dragon fijn en meng dit door de saus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.