Print opties

Sluiten

Bieten spiesjes met pita en limoenmayonaise

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de harissa, ketjap manis, honing en knoflook tot een marinade. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietenplakjes door de marinade en laat 10 min. intrekken.
2
Rijg de gemarineerde bietenplakjes dakpansgewijs aan satéprikkers. Verhit een grillpan met olijfolie en gril de spiesjes 2-3 min. per kant tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
3
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de limoenrasp en -sap met de mayonaise. Hak de platte peterselie grof.
4
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de bieten spiesjes met de limoenmayonaise. Bestrooi met sesamzaadjes, chilivlokken, za’atar en platte peterselie. Serveer met pitabroodjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.