Print opties

Sluiten

Bietenburger

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
1
Schep de couscous in een diep bord, voeg water toe totdat de couscous ½ cm onderstaat en dek af met huishoudfolie. Laat de couscous 15 min. wellen en haal de korrels vervolgens met een vork los.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Haal de koriander-, munt- en peterselieblaadjes van de takjes en hak in een keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie, het citroensap en ½ van de knoflook toe en meng opnieuw. Roer de kappertjes erdoorheen en breng op smaak met peper. Zet de salsa verde apart.
3
Hak de bietjes in grove stukken. Hak vervolgens met de olijven tot een gladde puree in de keukenmachine. Voeg het ei, de couscous, panko, ui en overige knoflook toe en schep door de bietenpuree. Breng op smaak met peper en zout en vorm tot 2 burgers. Leg tot gebruik in de koelkast.
4
Snijd de broodjes doormidden en rooster 1 min. in een droge koekenpan. Bak de shiitakes 2 à 3 min. in een koekenpan.
5
Verhit een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bietenburgers 2 à 3 min. aan beide kanten. Keer de burgers voorzichtig om.
6
Leg de bietenburgers op de onderste helft van de broodjes en beleg met sla en shiitakes. Verdeel de salsa verde eroverheen, leg de bovenste helft van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.