Schil de aardappelen, snijd deze in blokken van 2 cm en spoel af. Zet de aardappelen in een pan net onder water en kook ze in 15 min. gaar.
2
Snijd ondertussen de rode biet in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworsten in plakken van 2 cm.
3
Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd deze in plakken van 1 cm. Verhit 1/3 van de boter in een pan en bak de appel in 7 min. goudbruin. Voeg de rietsuiker toe en zet de warmtebron uit zodra de rietsuiker gesmolten is en licht begint te kleuren.
4
Verhit de helft van de resterende boter in een pan en bak de rookworst in 6 min. goudbruin.
5
Giet de aardappelen af en stamp deze met de resterende boter tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer hier vervolgens de rode biet doorheen. Serveer de bietenstamppot met de gebakken rookworst en gekarameliseerde appel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.