Print opties

Sluiten

Bifteki met friet en zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220℃. Meng het rundergehakt met het ei, de oregano, peper en zout naar smaak, knoflookpoeder en het paneermeel. Snijd de plak feta in 4 stukken en vorm hier het gehakt omheen.
2
Verwijder met een lepel de zaadlijsten van de komkomner. Rasp de komkommer met een grove rasp en laat dit 10 min. uitlekken in een zeef en druk het overtollige vocht uit de komkommer.
3
Pel en snipper de knoflook. Meng de komkommer en knoflook met de Griekse yoghurt en rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en houd een klein gedeelte apart en meng de rest door de tzatziki.
4
Verdeel de ribbel friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze volgens de beschrijving op de verpakking goudbruin en krokant in de oven.
5
Verwarm ondertussen een pan met de olijfolie en bak hier de bifteki rondom in 8 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
6
Haal de bifteki uit de pan en serveer deze met de ribbelfriet. Serveer de tzatziki apart en garneer nog met wat citroenrasp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.