Print opties

Sluiten

Biologische courgetteomelet met ricotta & veldsla

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout. Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.
2
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin. Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.
3
Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.