Print opties

Sluiten

Biryani met broccoli en tempeh

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Maak een marinade van de sesamolie, ketjap en 1/3 van de Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala. Snijd de tempeh in blokjes van 2 bij 2 cm en meng met de marinade. Laat 15 min. staan.
2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
3
Pel en snipper de witte ui en de knoflook. Pel de rode ui, snijd in ringen en voeg toe aan een kom. Snijd de munt en peterselie grof.
4
Verhit het water, azijn en de suiker in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur als de suiker is opgelost. Giet dit over de rode ui heen en zet weg.
5
Verhit 1/3 van de ghee in een pan en bak de tempeh in 5 min. krokant. Haal uit de pan. Verhit de helft van de ghee en bak de witte ui. Voeg de knoflook, tomatenpuree, broccoli en de resterende Verstegen World Spice Blend Tandoori Masala toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. koken op laag vuur met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de tempeh en de helft van de rijst toe aan de pan.
6
Verwarm ondertussen de melk in een pan en voeg de saffraan toe. Laat 5 min. staan en voeg toe aan de biryani samen met de helft van de gesneden munt en peterselie.
7
Verhit een pan zonder olie en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan. Voeg de resterende ghee toe aan de pan en bak de resterende rijst krokant.
8
Verdeel de Biryani over de borden en maak af met de gebakken rijst, ingelegde rode ui, cashewnoten en resterende munt en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.