Print opties

Sluiten

Bisque met zeevruchten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Pel de garnalen. Bewaar het vlees en de schalen apart. Snijd de venkel in blokjes. Pel de ui en knoflook en hak beiden fijn.
2
Verhit 2/3 van de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook 2-3 min. op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en voeg de venkelblokjes en venkelzaad toe. Schep na 3 min. de schalen van de garnalen erdoor en bak ze 5 min. mee.
3
Schep de tomatenpuree en bloem door de garnalen en bak 3 min. Voeg soeplepel voor soeplepel de visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
4
Doe de soep in een blender en hak alles zo fijn mogelijk. Schenk de soep uit de blender door een zeef en vang op in een schone pan. Druk met een pollepel ook het laatste vocht uit de pulp die overblijft. De pulp gooi je weg.
5
Bak het garnalen vlees met het laatste beetje olijfolie 2-3 min. in een koekenpan. Zet het vuur uit, voeg de rivierkreeftjes en mosselen toe en schep om om de zeevruchten te verwarmen.
6
Warm de soep nog kort door, breng eventueel op smaak met peper en zout en verdeel over de soepkommen. Garneer met de garnalen, rivierkreeftjes, mosselen en stukjes verse dille. Serveer met knapperig stokbrood of toast.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.