Print opties

Sluiten

Blauwe bessenscones met snelle clotted cream

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de boter in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
2
Meng de boter, citroenrasp, bloem, bakpoeder, kristalsuiker, ei en 2/3 van de melk en kneed tot een soepel deeg. Voeg de blauwe bessen toe en kneed kort door het deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een uitsteekring, of met een glas, rondjes uit het deeg van ongeveer 5 cm doorsnede. Rol de rest van het deeg weer bij elkaar en herhaal deze stap.
4
Leg de rondjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de rest van de melk en bak 15 min. in de oven.
5
Roer intussen de crème fraîche en mascarpone los, elk in een aparte kom. Voeg ze samen en schep rustig door met een lepel. Doe dit niet met een garde, dan wordt de clotted cream te dun. Halveer de aardbeien.
6
Serveer de scones met zelfgemaakte clotted cream, aardbeien en jam.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.