Bloemkoolpolenta met geroosterde bloemkool, champignons en basilicumolie
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes. Meng met ¼ van de olijfolie en paprikapoeder en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de bloemkool 20 min. in de oven.
2
Pluk ¼ van de basilicum en hak fijn. Maal de rest van de basilicum en de rest van de olijfolie met behulp van een staafmixer in een maatbeker.
3
Breng de groentebouillon aan de kook. Hak ondertussen de rest van de bloemkool fijn. Voeg de bloemkool en het maismeel toe aan de groentebouillon en roer goed door. Dit is de polenta. Zet het vuur laag en laat 10 min. verder garen, roer regelmatig door. Breng verder op smaak met peper en zout.
4
Pel ondertussen de sjalot en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Verhit ½ van de basilicumolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons 5 min. aan.
5
Zet het vuur naar middelhoog, voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 min. mee. Breng de champignons op smaak met peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze kort voor serveren door de polenta.
6
Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de geroosterde bloemkool en champignons over de polenta en maak het gerecht af met de rest van de basilicumolie en gehakte basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.