Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olijfolie, de helft van het knoflookpoeder en peper en zout. Bak 25 min. in de oven.
2
Breng een pan met water aan de kook en verbrokkel het blokje bouillon erboven. Hak de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pan. Kook 12 min. op zacht vuur.
3
Mix in een kom het gehakt met de sambal en gehaktkruiden. Draai er balletjes van met een diameter van 5 cm. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin.
4
Giet de bloemkool af en doe terug in de pan. Hak ¾ van de bieslook grof en voeg samen met het overige knoflookpoeder, de melk, de boter en peper en zout toe aan de pan. Pureer met behulp van een staafmixer tot een romige puree. Hak de overige bieslook fijn.
5
Serveer de bloemkoolpuree met de aardappelpartjes en pittige gehaktballen. Garneer met de overige bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.