Print opties

Sluiten

Bloemkoolsoep met prei

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de selderij fijn.
2
Snijd het brood in stukken van 2 cm en meng met de helft van de olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en plaats 15 min. in de oven tot de broodstukken krokant zijn. Haal de croutons uit de oven en laat buiten de koelkast afkoelen.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de bloemkool, prei en de helft van de selderij 3 min.
4
Meng ondertussen de groentebouillontabletten met het kokend water en blus de bloemkool af. Laat 10 min. koken en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
5
Roer de crème fraîche door de soep. Garneer de soep met de rest van de selderij en serveer met de croutons.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.