Print opties

Sluiten

Bloemkoolsteak met linzensalade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd plakken van ongeveer 1,5 tot 2 cm dik uit het midden van de bloemkool. De rest van de bloemkool heb je niet nodig.
2
Bestrijk de plakken bloemkool met 1/6 van de olijfolie. Gril de plakken 2 min. aan tot een mooie grilstreep ontstaat. Meng ondertussen 2/6 van de olijfolie met het paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en de helft van de gemalen komijn.
3
Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de kruidenolie. Bak de steaks 20 tot 25 min. in de oven, afhankelijk van de dikte.
4
Spoel ondertussen de cannellinibonen onder stromend water. Pers het sap uit de citroen. Maal de cannellinibonen, 2/6 van de olijfolie, tahini, de helft van het citroensap en de rest van de gemalen komijn tot een gladde puree in een foodprocessor of met behulp van een staafmixer.
5
Pel en snipper de rode ui. Laat de linzen uitlekken. Meng de ui, linzen en babyspinazie met de rest van de olijfolie en de rest van het citroensap.
6
Verdeel de cannellinibonenpuree over de borden. Leg de bloemkoolsteaks op de puree. Verdeel de linzensalade over de bloemkool.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.