Print opties

Sluiten

Boerenkoolschotel met rookworst en appel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snijd de ui fijn. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in stukken van 2 cm.
2
Schil de aardappelen, snijd in stukken van 3 cm en spoel onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 15 min.
3
Verhit ondertussen een pan met de olijfolie en bak de ui en appel 3 min. op hoog vuur. Snijd de rookworst in plakken van 2 cm.
4
Stamp de aardappelen fijn en meng de boerenkool, ui, appel en crème fraîche door de puree. Breng op smaak peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal en verdeel de rookworst en oude kaas over het geheel.
5
Plaats de boerenkoolschotel 20 min. in de oven en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.