Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verwarm de rode wijnazijn, suiker en een snuf zout in een pan. Zet het vuur uit, voeg de rode ui toe en laat afkoelen.
3
Breng ondertussen ruim water in een pan aan de kook en kook de stamppot aardappelen en boerenkool 15 min. Giet af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen en boerenkool met een pureestamper tot een grove stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
4
Smelt de roomboter in een pan lichtbruin. Voeg het juspoeder en het water toe en breng al roerend aan de kook.
5
Snijd de rookworsten in plakken. Verdeel de stamppot over de borden en maak met een lepel een kuiltje in het midden. Schenk daar de jus in. Leg de rookworst en de zoetzure rode ui op de stamppot.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.