Print opties

Sluiten

Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel de rode ui en snijd in partjes. Halveer de zongedroogde tomaten en olijven.
2
Rol het bladerdeeg uit en plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw 1 cm van de randen naar binnen. Vouw nogmaals 1 cm van de rand naar binnen, zodat een hoge rand om het bladerdeeg ontstaat.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Bak de helft van de boerenkool in 3 min. krokant en verdeel over het bladerdeeg. Herhaal deze stap met de rest van de boerenkool.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de rode ui in dezelfde pan kort aan op hoog vuur, tot deze een licht kleurtje heeft. Verdeel de rode ui, zongedroogde tomaat en olijven over de boerenkool.
5
Klop de eieren los met de kookroom en Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de boerenkool. Breek de feta in grove stukken en verdeel over de boerenkool.
6
Bak de boerenkooltaart 25 tot 30 min. in de oven tot goudbruin.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.